Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

A cellulit vagy narancsbőr megjelenését a kollagénrostok közé benyomuló zsírsejtek okozzák, melyeket a [kötőszöveti rostok]? körülhálózzák és kemény csomókká alakítják. Ezek a csomók teszik a bőr felületét a narancshéjhoz hasonlóan göbössé, egyenetlenné. A combon, fenéken, hastájékon és felkaron jelentkező cellulitnak különféle típusai vannak:

a rostos-, vizes-, zsíros- és vegyes cellulit. A különbségek a kialakulás eltérő okaiból adódnak, mivel a zsírraktározásnak különböző tényezői lehetnek. Az örökletes hajlam mellett a hormonhatások, az egészségetlen táplálkozás, a stressz, a keringési problémák, az életkor valamint az egyéni vérmérséklet és a mozgáshiány játszik szerepet a cellulit létrejöttében, amely nem csupán esztétikailag zavaró, de vízvisszatartással és a kötőszövet idő előtti öregedésével járó folyamat. 
Mivel a narancsbőr kialakulása igen összetett, több tényezős folyamat, a kezelésnek egyszerre több szinten kell folynia: 
- A raktározás szintjén, az étkezési szokások megváltoztatásával. A probléma kezelésében a leghatékonyabbnak a lúgosító étrend mutatkozik (sok zöldség és gyümölcs). 
- Az eltávolítás szintjén, a zsír anyagcsere elősegítésével, heti háromszori, rendszeres testmozgással.
- Szükséges a cellulit burkának feltörése, a zsírkiválasztás mobilizálása. Ehhez speciális gépi kezelések, masszázsok állnak rendelkezésre.
- A nyirokkeringés és a vénás rendszer stimulálása fontos a víz, a toxinok és a zsírok eltávolítása érdekében. Ez aromás testtekercseléssel, gépi vagy kézi nyirokmasszázs (drenázs) alkalmazásával érhető el.
- A bőr intenzív ápolása révén simábbá, elasztikusabbá válik.  Hatékonyak a kozmetikai testkezelések, az [ultrahang]?.


A szócikkhez társított címkék:
anti-cellulit , cellulit , narancsbőr , testápolás
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár