Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


vörös rúzs
 
Vörös [rúzs]?nak minden nő fegyvertárában szerepelnie kellene -hogy ez még sincs mindig így, annak oka általában a feltűnő színnel kapcsolatos számos előítélet: közönséges külsőt kölcsönöz, csak a szőkéknek/fiataloknak/bátraknak áll jól, vöröses árnyalatú hajhoz, sápadt bőrhöz nem illik és így tovább. Pedig mindenki számára létezik egy előnyös vörös árnyalat – csupán meg kell találni az igazit. 
Azt könnyű megállapítani, ha egy árnyalat nem áll jól: sápaszt, természetellenesnek hat, önálló életet él, szinte ”lemászik” az arcról. Nehezebb dolog a megfelelőt megtalálni. Lássuk, mi különbözteti meg egymástól a különböző vöröseket, és hogy mutatnak más-más árnyalatú bőrön. 
A hideg tónusú bőr általában világos, könnyen kipirul, nehezen barnul le, viszont hamar leég. Gyakran az [érzékeny bőrtípus]?hoz tartozik. Hideg tónushoz a hűvös pirosak az úgynevezett kék-pirosak illenek: ezek a rózsaszín vagy lila tónusú valódi piros árnyalatok. Biztos befutók a bogyó-színek (málna, eper) a meggy- és cseresznyepiros, a sötétek közül a szeder. A narancsos árnyalatok sápadttá, fáradt kinézetűvé teszik a hideg bőrtónust – egyetlen kivétel a téglavörös, amennyiben elég sötét.
A meleg tónusú bőr ha le is ég a nyár kezdetén, hamarosan aranybarna színt kap, gyakran kevert vagy [zsíros bőrtípus]?. A meleg, arany tónusú bőrszínhez a narancsos árnyalatú tűzvörös, a paradicsom, a tégla- és a rozsdavörös illik. A rózsaszínbe hajló pirosak ez esetben természetellenesen hatnak, sőt a lilás összhatás miatt fáradtnak, elgyötörtnek tűnhet viselőjük. Itt is van egy kivétel: a kékes árnyalatú piros, ha elég sötét (bordó).


A szócikkhez társított címkék:
dekorkozmetikum , rúzs , rúzs története , smink , vörös rúzs

Rúzs és más online magazin:

a szépségápolás és wellness újdonságairól, divatról és másról a szépségrovat-szerkesztő és kozmetikus szemével.

www.ruzsesmas.huSZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.