MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Aromaterápia
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-02-23 21:43:25
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Aromaterápia – a természetes illóolajok gyógyító hatásával foglalkozik. Évezredek óta használjuk az illatok testet és lelket befolyásoló hatását. Az [illóolaj]ok használata ugyanolyan elterjedt volt az ókori Görögországban mint Egyiptomban - a császári Rómában pedig egyenesen túlzásba estek: a jómódú polgárok minden egyes testrészüket más illattal kényeztették - mentalevelekkel, kakukkfűvel, rozmaringgal, illatos olajokkal dörzsölték bőrüket. Az illatszerkészítés sokáig a gyógyászathoz tartozott: külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazták alapanyagait - napjainkra, az aromaterápia reneszánszával, ismét felfedezték a természet jótékony ajándékát. A növények különböző részeiből készült kivonatok hordozzák a növény sajátos rezgéseit – úgynevezett energiapotenciálját – mely az illaton keresztül hat az emberi szervezetre. Az aromaterápia segítségével ily módon serkenthetők a szervezet öngyógyító mechanizmusai, visszaállítható az energiaegyensúly és a jó közérzet. Az illat a szaglószerveken valamint a [bőr] [pórus]ain keresztül hat az immunrendszerre és a hormonokra. Alvászavar, izomfájdalmak, bőrproblémák és emésztési zavarok kezelhetők illatokkal a leghatékonyabban.


 

Az aromaterápia a természetes illóolajok gyógyító hatásával foglalkozik. Évezredek óta használjuk az illatok testet és lelket befolyásoló hatását. Az [illóolaj]ok használata ugyanolyan elterjedt volt az ókori Görögországban mint Egyiptomban - a császári Rómában pedig egyenesen túlzásba estek: a jómódú polgárok minden egyes testrészüket más illattal kényeztették - mentalevelekkel, kakukkfűvel, rozmaringgal, illatos olajokkal dörzsölték bőrüket. Az illatszerkészítés sokáig a gyógyászathoz tartozott: külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazták alapanyagait - napjainkra, az aromaterápia reneszánszával, ismét felfedezték a természet jótékony ajándékát. A növények különböző részeiből készült kivonatok hordozzák a növény sajátos rezgéseit – úgynevezett energiapotenciálját – mely az illaton keresztül hat az emberi szervezetre. Az aromaterápia segítségével ily módon serkenthetők a szervezet öngyógyító mechanizmusai, visszaállítható az energiaegyensúly és a jó közérzet. Az illat a szaglószerveken valamint a [bőr] [pórus]ain keresztül hat az immunrendszerre és a hormonokra. Alvászavar, izomfájdalmak, bőrproblémák és emésztési zavarok kezelhetők illatokkal a leghatékonyabban.

SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.