Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


maszk

 

Az arcmaszk vagy arcpakolás az a kozmetikum, amelyikkel a leggyorsabban érhetünk el látványos eredményt. A különböző összetételű maszkok rövid idő alatt nagy dózisban juttatnak tápláló, [revitalizáló]? hatóanyagokat a bőrbe. 

Arcmaszkot már 3000 évvel ezelőtt is használtak a nők, de akkor még gyógynövényből készült pasztákat vagy gyógyföldet használtak. Ma már számtalan kész maszk és pakolás közt válogathatunk, ha szeretnénk egy kis extra ápolást nyújtani bőrünknek, ami gyors és szemmel látható eredménnyel szolgál. A maszkok, pakolások különböző funkciókat látnak el: tisztítják a bőrt, eltávolítják az elhalt hámréteget és szennyeződéseket, élénkítik a vérkeringést vagy nyugtatják, táplálják, hidratálják, feszesítik a bőrt. Az arcpakolások alaptípusai: 
- zselémaszk
- [lehúzható maszk]?
 
Hogyan használjuk? 
A megfelelő alkalmazás fokozza a hatást:
- Távolítsuk el a smink maradványait és a szennyeződéseket a bőrről, hogy a maszk hatóanyagai akadály nélkül felszívódhassanak. A maszkot csak az után használjuk, ha a megtisztított bőr már megszáradt, ugyanis a nedves bőrről párolgó víz csökkenti a maszk pozitív hatásait. A hajpánt használata lehetővé teszi, hogy egészen a hajvonalig felkenjük a maszkot.
- Legjobb, ha egy ecset segítségével hordjuk fel a maszkot az arc- és a nyak bőrére. Egyszerre egy diónyi krémet használjunk fel, és oszlassuk el az ecset segítségével az arc középső területeitől kifelé haladva. Hagyjuk ki a szem környékét. Hagyjuk a maszkot 10-15 percig hatni, majd távolítsuk el kozmetikai törlőkendővel, vagy szivaccsal. Szárítsuk meg a bőrünket.
- 10-15 percig hagyjuk hatni bőrünkön a maszkot.
 
A hő fokozza a maszk jótékony hatását. Mártsunk egy törölközőt meleg vízbe, csavarjuk ki, és használjuk úgy, mint egy meleg borogatást. 
 


A szócikkhez társított címkék:
agyagpakolás , arcmaszk , arcpakolás , impregnált maszk , krémmaszk , lehúzható maszk , maszk
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár