Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


kerek arcforma

 

Kerek arcforma: a homlok és az áll is széles és ívelt, a járomcsont az orca teltsége miatt nem emelkedik ki.
Korrigálása: az arc széleinek sötétebb alapozóval való “lefaragása” a feladat, ami elősegíti az arc függőleges tengelyének kiemelését is. Az arc közepén használt világosabb alapozó kiemeli az orrot és az állat. Az arcpirosítót vagy bronzosító púdert a járomcsont alatt rézsútosan, széles sávban vigyük fel, ami a kerek arcformánál gyakran jellemző lapos járomcsontot teszi plasztikussá. Használjunk friss, pasztell színeket, mint amilyen a barack vagy a cukorrózsasszín. A szemek “meghosszítása”, mandula alakban történő sminkelése szintén ellensúlyozza a kerek arcformát. Ehhez a felső szemhéj külső harmadát árnyékoljuk sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel a szemöldök legszélső pontjának irányában, alul pedig csupán középtől kifelé haladva húzzunk finom vonalat a szempillák tövébe. A tus használata szintén javasolt – húzzuk túl a szem sarkán! A pillákat hosszító spirállal tegyük hangsúlyossá. 

Előnyös frizurák: kerek archoz leginkább a rövid, tépett frizura illik könnyed frufruval - ez a fazon nemcsak keskenyíti, de fiatalítja is az arcot. A vállig érő, lépcsősen vágott frizura szintén nyújtja az arcformát. Ha a tincsek oldalt lazán az arcba omlanak, eltakarják az arc szélét, de keskenyítő hatást érhetünk el még a hosszú, tépett frufruval, az egyenesre vasalt hosszú tincsekkel – például egy hosszított fazonú bubi frizurával - valamint a fejtetőn alkalmazott világosabb és sötétebb melírcsíkokkal. 
 


A szócikkhez társított címkék:
alapozó , kerek arcforma , púder , smink
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár