Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


avon

 

Az Avont 1886-ban alapította David H. McConell New Yorkban California Perfume néven. Az akkor 28 éves McConell eredetileg utazó könyvkereskedő volt és illatminták ajándékozásával próbálta népszerűsíteni könyveit. Hamarosan világossá vált számára, hogy a parfümök sikeresebbek, mint a könyvek - ez adta az ötletet, hogy kozmetikumok értékesítésével foglalkozzon. Ahogy vállalkozása nőtt, McConell Tanácsadónőket vett fel, akik a megrendelt termékek házhozszállítása mellett hasznos tanácsokkal látták el a vásárlókat. A cég 1939-ben vette fel az Avon Products Incorporated nevet, Shakespeare szülő városa Stratford Upon Avon után. Ma a világon több millió Tanácsadónő értékesíti az Avon termékeit. A cég 1990-ben nyitotta meg magyarországi leányvállalatát Avon Cosmetics Hungary néven.

 

avon

 

A vállalat történetének főbb állomásai:
 

1886 - a cég első terméke: Little Dot Parfümsorozat.
1896 - az első katalógus kiadása (csak szöveget tartalmazott).
1897 - az első laboratórium megnyitása Suffern-ben.
1905 - megjelent a cég első nyomtatott hirdetése a Good Hosekeeping című magazinban.
1914 - az első nemzetközi iroda megnyitása Montrealban. 
1920 - az első alkalommal haladja meg az értékesítés az 1 millió dollárt.
1939 - a California Perfume Company-t AVON-ra keresztelik át.
1946 - a folyamatosan növekvő vállalat részvényeket bocsátott ki és két év múlva már 1200 részvényessel büszkélkedhetett. Megkezdte világhódító útját Közép- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, majd Európában.
1950 - első termékminta gyártása (To a wild rose parfüm).
1953 - első televíziós reklámhirdetés.
1964 - az Avon bejegyzésre került a new york-i tőzsdén. Néhány évvel később egyike lett a világ legkeresettebb részvényeinek.
1972 - a termékeladások értéke első alkalommal érte el az 1 milliárd dollárt.
1979 - az AVON 3 milliárd dolláros forgalmat ért el és világszerte egymillió tanácsadónő forgalmazta termékeit.
1986 - 100 éves a cég
1989 - az AVON a világon az elsők között jelenti be és kötelezi magát arra, hogy termékeit nem teszteli állatokon.
1990 - a vállalat megnyitja magyarországi irodáját.
1993 - az AVON az Egyesült Államokban elindítja első mellrák ellenes programját, melynek keretében „remény szalagja” termékek értékesítésével gyűjtöttek adományt. A programban több mint 500.000 amerikai tanácsadónő vett részt.
1998 - megrendezésre kerül az első AVON mellrák ellenes gyaloglás rendezvény, adománygyűjtés céljából.
1999 - az AVON a világon elsőként nevez ki nőt ügyvezetői igazgatói posztra, Andrea Jung személyében.
2007 - Christian Lacroix az Avon-nal együttműködést kötött egy női és egy férfi illat megalkotására. Zsédenyi Adrienn (Zséda) énekesnő a magyarországi Avon háziasszonya lett. Reese Witherspoon az Avon nemzetközi nagykövete és néhány termékének reklámarca lesz.

 

Az Avon Cosmetics mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fogyasztói visszajelzések százalékos arányaira. Az Avon Products Inc. különböző

csatornákon keresztül gyűjti be azokat az információkat, amelyek alapján dönt a kifutó és esetlegesen újra visszatérő termékek sorsáról.

A leányvállalatok az összesített eredményeket megküldik az anyacég számára.

 

A napjainkban elhiresült Facebook™ például melegágya az ilyen lehetőségeknek, ezért ez az online közösségi oldal a leghatékonyabb, s a leányvállalatok többsége is többek között ezzel él.

 

Magyarországi vonatkozásban az alábbi két Facebook™ oldal egy remek kiindulási alap mindazok számára akik érdeklődnek az avon termékekkel kapcsolatosan, illetve tetszésüket, vagy bizonyos esetekben pozitív jellegű kritikájukat szeretnék megfogalmazni a cég számára:

 

http://www.facebook.com/AvonBudapestInfo

http://www.facebook.com/AvonMagyarorszag
 

avon

avon


A szócikkhez társított címkék:
avon , márka , vállalat
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár