Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


ajakbalzsam

 

Ajakápolás nélkül a száj bőre könnyen szárazzá, cserepessé válik, mivel az ajkakat fedő hámréteg rendkívül vékony ráadásul faggyú- és [verejtékmirigy]?ek sem találhatók rajta. Az ajkak védelméről tehát nekünk kell gondoskodnunk, hogy a finom bőrfelület szeles és hideg időben, vagy akár a fűtött helységek száraz levegője hatására ne cserepesedjen ki! A legjobb védelmet a fényvédővel ellátott ajakbalzsamok jelentik, melyek vazelinnel, [kakaóvaj]?jal, shea-vajjal és más növényi zsírokkal puhítják, táplálják a bőrt. A jó minőségű ajakír gyulladás-gátló, nyugtató összetevőket illetve [bőrregeneráló]? hatóanyagokat is tartalmaz. Cserepes szájra színtelen, illatmentes vagy csupán enyhén illatosított változatot érdemes választani, mert a színező és illatosító anyagok az arra érzékenyeknél tovább ronthatják a helyzetet. Mézzel semmiképpen ne kenegessük a szánkat, mert az elterjedt tévhittel szemben vizet von el, azaz szárít.

Az esztétikai szempontok mellett megelőzés céljából is használhatjuk a tápláló, zsíros ajakrúzst vagy csillogó szájfényt, a matt [rúzs]?ok és a csillámrészecskéket tartalmazó szájfények azonban szárítanak! Ugyanezen okból szintén kerülendő a tartós ajakrúzsok gyakori használata.
Az ajkak bőrének heti egyszeri leradírozása serkenti a vérkeringést és simává varázsolja a bőrt. Erre a célra bármilyen finomszemcséjű bőrradír alkalmas, de a fogkefével való dörzsölés is megteszi.


A szócikkhez társított címkék:
ajakápolás , rúzsozás , száj , száraz bőr
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár