Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


szérum

 

A szérum olyan koncentrátum, mely plusz energiával, speciális hatóanyagok, enzimek, vitaminok magas koncentrációjával segíti a bőr működését. A krémektől eltérően a szérumok célzott hatásúak, vagyis egy konkrét bőrproblémára fókuszálnak, könnyebb az állaguk ugyanakkor jelentősen magasabb a hatóanyag-koncentrációjuk. Ezek a kozmetikumok nem helyettesítik a hidratáló-tápláló krémeket, de remekül működnek velük együtt kiegészítve, fokozva azok hatását. A szérumokat a szokásos hidratáló vagy tápláló krém előtt kell a problémás területekre felvinni. Koncentrált összetételük miatt az áruk általában magas, viszont nagyon kiadósak.
Szérumok fajtái:
Sejtregeneráló szérum: Az újjáépítő folyamatok a bőrben elsősorban az éjszakai pihenés során zajlanak. Ezen tevékenységek serkentésére szolgál a sejtregeneráló szérum, mely a bőr mélyebb rétegeiben hat és elsősorban az UV sugárzás okozta károk helyrehozását segíti elő, megerősíti a bőr önvédelmi képességét, öngyógyító mechanizmusait, serkentik a mikrokeringést ezáltal javítja a bőr sejtjeinek tápanyag ellátását.
Bőrfelszín-megújító szérum: a hámsejtek osztódását serkenti, új, ragyogóbb hámszövetet épít. A drasztikus bőrhámlasztási eljárásokkal szemben (AHA savas-, tejsavas hámlasztás, ázsiai mélyhámlasztás) a mindennapi használattal igen kíméletesen érhetünk el vele hasonló hatást, irritáció, allergia jelentkezése nélkül. A legújabb termékek már nem savak, hanem korszerűbb, kevesebb kockázattal ható összetevők, mint például cukorszármazékok, növényi kivonatok segítségével segítik elő a természetes hámlást, eltávolítják az élettelen, fakó hámsejteket, enyhítik a kisebb ráncokat, a bőrpírt és az egyéb bőrhibákat.

Bőrfiatalító szérum: A mély, mimikai ráncok enyhítésére kifejlesztett bőrfiatalító szérumok a kollagén, elasztin és laminin termelést serkentik. A népszerű, ránctalanító hatású [retinol]? hatóanyagot kezdik kiszorítani újabb speciális összetevők, mivel a retinol fényérzékennyé teheti a bőrt, és bizonyos esetekben allergiát okoz.
Halványító szérum: A halványító szérumok C-vitaminnal szabályozzák a melanintermelést, enzimekkel akadályozzák az új pigmentfoltok kialakulását, savakkal, növényi kivonatokkal halványítják a már meglévő foltokat. 
Hidratáló szérum: A speciális „szomjoltók”, a nedvességpótló szérumok, serkentik a bőr hialuronsav-termelését, elősegítve a vízmegkötést, bőségesen ellátják nedvességgel a felsőbb hámrétegeket, és megerősítik a bőr felső védőrétegét. 
Tisztító hatású szérumok:Felnőttkori pattanásokra megoldást jelenthetnek az érett bőrre kifejlesztett tisztító hatású szérumok, melyek csökkentik a gyulladást és optimalizálják a faggyútermelést, ugyanakkor nem szárítják a bőrt. Optikai hatással, mikro-finomságú fényvisszaverő pigmentekkel csökkentik az egyenetlenségeket, így egységesebbnek tűnik a bőrfelszín.  


A szócikkhez társított címkék:
bőrfelszín-megújító , bőrfiatalító , koncentrátum , sejtregeneráló , szérum
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár