Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


shea dió, shea vaj

A karité jelentése Dioula nyelven: élet. A Nyugat-Afrika szavannáin honos a shea-fa terméséből nyerik a shea- vagy karitévajat. A telített és telítetlen zsírsavakban gazdag massza olajsavakat, E-vitamint, az A-vitamin elővitaminját, bőrnyugtató hatású allantonint és fitoszterolt tartalmaz. A nyers shea-dió súlyának 10 százalékát adják ezek az értékes összetevők, melyeknek a shea vaj kiváló bőrápoló tulajdonságait és gyógyhatását köszönheti. Különleges összetétele miatt a shea vajat értékes bőrápoló kozmetikumok és kenőcsök előállításához használják. A shea vaj a mélyebb rétegekben táplálja és védi a bőrt. Hatékonyan hidratál, serkenti a sejtek megújulását, erősíti a bőr hidrolipid-rétegét, simává és finom tapintásúvá teszi a bőrt. A karité-vaj előállítása munkaigényes folyamat: asszonyok és gyerekek kézi munkával végzik a szüretelést majd szárítás után fáradságos munkával mozsarakban szétzúzzák végül kövek között őrlik hosszasan a diószerű termést. A masszát vízzel hevítik: a könnyű zsiradék a felszínen összegyűlik és a kihűlést követően a tiszta shea vaj lefölözhetővé válik. Afrikában a karité-vajat bőrápolásra, reumás és izomfájdalmak enyhítésére, valamint fájó ízületekre használják. 
A shea vaj a következőkre alkalmas: 

- Bőrfeszesító hatásánál fogva bőröregedés ellen

- Hidratáló és mélytápláló hatása miatt bőrszárazság ellen az arc, a nyak és a dekoltázs érzékeny, száraz bőrfelületeire
- Száraz haj ápolására

- [Terhességi csík]?ok megelőzésére

- [Babaápolás]?ra
- Erősen igénybe vett kezekre és körmökre 
- Bőrkeményedés és hámlás ellen

- Bőrirritáció ellen nyugtató hatásánál fogva

- Láb bőrének ápolásra
- Masszírozáshoz kiválóan használható masszázsolaj helyett
- [Pikkelysömör]? vagy [ekcéma]? esetén enyhíti a tüneteket

A shea vaj használható a felsoroltakon kívül ajakbalzsamként, orrfújástól kidörzsölt bőr [regenerálás]?ára, arckrém vagy testápoló gyanánt. A tiszta shea-vaj szobahőmérsékleten, visszazárható tégelyben három évig megőrzi szavatosságát. 

 

   


A szócikkhez társított címkék:
bőrszárazság , bőrtápláló , karitévaj , shea vaj , száraz

Rúzs és más online magazin:

a szépségápolás és wellness újdonságairól, divatról és másról a szépségrovat-szerkesztő és kozmetikus szemével.

www.ruzsesmas.hu



SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.



Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.