Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


rosacea

 

Az orcákon megjelenő vöröses rosacea oka lehet [bőrirritáció]?, szél, tartós stressz vagy betegségek, és több fokozatban jelentkezhet. Az érfal szerkezete fokozatosan megváltozik, a tágult erekben a keringés lelassul, pang, ez pedig rontja a szövetek anyagcseréjét - az érintett arcbőr egyre sérülékenyebb lesz. A legenyhébb tünetek esetén csak alkalmankénti kiterjedt pirosság tapasztalható a bőrön, míg a legsúlyosabb esetekben a pirosság állandósul, és fájdalmas kelések is megjelennek. A [hajszálértágulat]?ok (teleangiectasia) főleg a combon, vagy a boka környékén jelennek meg, de az orr környékén is gyakran előfordulnak. 

Mindennapi bőrápolás: bőrnyugtató és érfal-erősítő összetevőket tartalmazó, fényvédelemmel ellátott, esetleg színezett krémek használatával vehetjük fel a küzdelmet a rosacea ellen.

 

Kozmetikai kezelések: A bőrradírozás, szélsőséges hőhatások, gőzölés és erőteljes masszázs kerülendő! Kímélő, bőrnyugtató, érfal-erősítő kezelést keressünk.

 

Kozmetológiai eljárások: Az érkezelés során egy kis átmérőjű fénysugár felmelegíti az érben található vér festékanyagát, a hemoglobint, ami a vér felforrósodásához vezet. Az érfal is felmelegszik, ennek következtében a károsodott ér elzáródik. [Villanófényes kezelés]? (DPC): a célzott fény hatására az erekben lévő vér megalvad, amitől az erecskék először sötétebbé válnak, majd a károsodott kapillárisok lassan felszívódnak. A villantások kellemetlen, égő érzettel járnak, ami a kezelés befejeztével megszűnik. A kezelések időtartama és száma a kezelt terület nagyságától függ. Az EMax készülék a rádiófrekvencia és a villanófény kombinációjával pontosan célozza meg és melegíti fel a kezelni kívánt hajszálereket úgy, hogy közben nem károsítja a környező bőrstruktúrákat. A kezelés minden [bőrtípus]? számára hatásos.
 

Bőrgyógyászati, plasztikai sebészeti beavatkozások: A pulzáló festéklézer a kisebb, felszínesebb, erek kezelésére szolgál. Mivel a lézerfény szelektív - csak a hemoglobinban nyelődik el - nem károsítja a bőrt. 1-3 kezelés már szép eredményt hozhat, az értágulatok súlyosságától és kiterjedésétől függően azonban több kezelésre is szükség lehet. Az eredmények csak 3-6 hét elteltével látszódnak, mivel a kezelt erek felszívódásához idő kell. A 10-30 percig tartó kezelést hideglevegős fájdalomcsillapítással végzik.
 


A szócikkhez társított címkék:
bőrirritáció , értágulat kezelése , hajszálértágulat , rosacea
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár