Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Mikrodermabrázió
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-07-07 20:24:11
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

mikrodermabrázió

 

A mikrodermabrázió bőrfelszín-megújító, hámlasztó kezelés - egyfajta fizikai [peeling]. A mikrodermabrázió során egy gép apró, csiszoló hatású porszemeket fúj nagy nyomással a bőrre, majd visszaszívja a porral együtt az elhalt hámsejteket is, így felszínre jutnak a [bőr] mélyebb, frissebb rétegei. Egy másik fajta, szolidabb eljárás során a gép gyémántporos feje radírozza, csiszolja le a felső hámréteget. A kezelés halványítja a ráncokat, és élettelibb, ragyogóbb bőrt eredményez. A mikrodermabráziót követően nem szabad kitenni a bőrt napsugárzásnak, mivel az új bőrréteg különösen sérülékeny és érzékeny a nap káros hatásaira - [pigmentfolt]ok keletkezése lehet a következmény. 


A mikrodermabrázió bőrfelszín-megújító, hámlasztó kezelés - egyfajta fizikai [peeling]. A mikrodermabrázió során egy gép apró, csiszoló hatású porszemeket fúj nagy nyomással a bőrre, majd visszaszívja a porral együtt az elhalt hámsejteket is, így felszínre jutnak a [bőr] mélyebb, frissebb rétegei. Egy másik fajta, szolidabb eljárás során a gép gyémántporos feje radírozza, csiszolja le a felső hámréteget. A mikrodermabrázió során a hám szarurétegének csak a felső részét (2-5 mikrométer) távolítják el. A kezelés halványítja a ráncokat, és élettelibb, ragyogóbb bőrt eredményez. A mikrodermabráziót követően nem szabad kitenni a bőrt napsugárzásnak, mivel az új bőrréteg különösen sérülékeny és érzékeny a nap káros hatásaira - [pigmentfolt]ok keletkezése lehet a következmény. 


 


Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár