Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


mellfelvarrás, mellplasztika

 

Mellfelvarrás az esetben válik indokolttá, ha a mell tömegének változásai következtében megnyúlik a bőr és a kötőszövet. A változások legfőbb okai a hormonális hatások, a terhesség, a testsúlycsökkenés vagy hízás, valamint genetikai örökség. A mellfelvarrás korrekt kivitelezésekor figyelembe kell venni az eredeti formát, a hegek helyét és típusát, a terület érzékenységét, a hosszan tartó eredményességet valamint a gyógyulást. Szintén fontos szempont a megereszkedés mértéke, a bőr rugalmassága, valamint a műtét során eltávolítandó bőr mennyisége. 
A műtét során bemetszéseket ejtenek, hogy a mellet az új pozícióba igazítsák, eltávolítják a fölöslegessé vált bőrt, és megemelik a mellbimbót, esetenként csökkentik a bimbóudvar méretét (a kívánatos átmérő körülbelül 4 cm). Bár a mellfelvarrás nem változtat a mell állományának mennyiségén, a formaváltozás mégis kisebb mellett eredményezhet. A végeredményt melltartó segítségével vagy számítógépes grafikával szemléltetik. Ha a páciens nem elégedett, a felvarrással párhuzamosan [implantátum]? beépítését javasolják. A műtétet altatásban végzik, időtartama általában 1,5-2 óra. A műtétet követő két hétben kötést kell hordani, a varratszedésig. Az új mellforma és -elhelyezkedés a műtét után azonnal láthatóvá válik, de az ezt követő néhány hét folyamán a mell kissé megsüllyed, elnyerve végleges alakját. A mellfelvarrás az esetek legnagyobb hányadában egyszeri beavatkozást jelent. Ha a páciens néhány év múlva mégis meg kívánja ismételni, a régi bemetszések mentén dolgoznak. A beavatkozás ára 300 000 Ft körül mozog.

 


A szócikkhez társított címkék:
implantátum , mellfelvarrás , mellplasztika , plasztikai beavatkozás

Rúzs és más online magazin:

a szépségápolás és wellness újdonságairól, divatról és másról a szépségrovat-szerkesztő és kozmetikus szemével.

www.ruzsesmas.huSZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.