MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

A hagyományos finn szaunával szemben az infraszauna esetében nem kell a magas hő- és páratartalom szervezetükre kifejtett terhelésétől tartani, a [verejtékezés]? mégis intenzívebb, ezáltal hatékonyabb a [méregtelenítés]?. Használata kellemesebb érzés, mivel alacsonyabb, 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását.  Az infraszauna használata során a hagyományos szaunához képest kétszer, háromszor jobban izzadunk. A verejték a belülről kifelé irányuló hőhatás következtében átlagosan ötször annyi méreganyagot, nem víz jellegű összetevőt tartalmaz.  A verejtékkel a test 80 %-ban vizet, 20 %-ban pedig nem víz jellegű anyagokat, mint például zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, valamint savakat veszít (a hagyományos finn szaunánál ez az arány csupán 5 %). Ha az izzadság által zsír választódik ki, az olyan nehézfémeket visz magával, amelyeket a test sem a veséken, sem a tüdõn keresztül nem tud kiválasztani.  
A lényegi hatásmechanizmusért és ezzel együtt a fontos enzimek serkentéséért az infravörös-spektrum rövidhullámú szakasza felelős. Ez a hullámhossz akadálytalanul hatol át a bőrfelszínen. Az infravörös energia nem a levegõt használja közvetítõ közegként, ezért az infrasugarak több, mint 80 %-ban melegítik fel magát a testet, és kevesebb, mint 20 %-ban a környezõ levegõt. A bõr szöveteiben tárolt nagy mennyiségű víz kiváló vezetõképességének köszönhetõen a kibocsátott legrövidebb hullámhosszú infravörös sugarak képesek 5-6 mm mélyen a hámfelszín alá hatolni. Az emberi test a kibocsátott sugarak 95 %-át elnyeli. A test a szövetek felmelegedését érzékelvén, beindítja az ilyenkor szokásos folyamatokat: a szívverés és a pulzusszám növekedését, a vérkeringés fokozását, illetve a fokozott izzadást. Ezen reakciók szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásaival. 
Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás, mely a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki. Az ennek következtében fellépő fiziológiás változások többek közt a vérellátottság javulása, az izomzat lazulása, a gyulladások és a fájdalomérzet csökkenése. 
Az infravörös sugárzás terápiás célból való felhasználására irányuló orvosi kutatássorozat alátámasztotta, hogy a besugárzás után megnő a bőrsejtek [szabad gyökök]?kel szembeni ellenálló képessége, és drasztikusan felgyorsul a sebgyógyulás. A vizsgálatok a sugárzott szövetek megemelkedett energiatermeléséről valamint az enzimtermelődés serkentéséről is beszámoltak, ami pedig az anyagcsere-aktivitás emelkedésével jár. A rövidhullámú infravörös sugárzás 120-200 százalékkal megemelte a bőr védekezőképességében jelentős szerepet játszó ferritin szintjét, ugyanakkor mellékhatást nem tapasztaltak (nem károsítja a DNS-t illetve nem okoz degeneratív elváltozásokat a hámszöveti fehérjékben). 
A felsorolt eredmények alátámasztják más kutatások konklúzióit. Két kutató (Streffer és Warnke) egymástól függetlenül arra a következtetésre jutott, hogy az infravörös besugárzás után az érintett szövetekben megemelkedik az ATP szintje (a sejtek ATP formájában tárolják a regenerációhoz szükséges energiát). Az infravörös besugárzás hatására megemelkedő ATP-szint, vagyis az energiaháztartás javulása a vitalitás emelkedésével és az immunrendszer erősödésével is együtt jár.
Orvosi kutatások bizonyítják, hogy az infraszauna használata eddzi a szívet, mivel a test a hőmérsékletének csökkentéséhez növeli a pulzusszámot. 
Egészségügyi probléma vagy gyógyszerszedés esetén az infraszauna használatát megelőzően kezelőorvosi konzultáció szükséges!


A szócikkhez társított címkék:
bőr , infraszauna , méregtelenítés , szauna , verejtékezés

Rúzs és más online magazin:

a szépségápolás és wellness újdonságairól, divatról és másról a szépségrovat-szerkesztő és kozmetikus szemével.

www.ruzsesmas.hu

MPL-PostaPont-nyeremenyjatek


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.