Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

A [pigmentfoltok]? halványíthatók kémiai anyagokkal, a melanintermelést gátló anyagok bőrbe juttatásával pedig megelőzhető az újabbak kialakulása.

Mindennapi bőrápolás: az otthoni használatra szánt halványító kozmetikumok A-vitamin-származékokkal (retinol) vagy hidro-kinonnal, C-vitaminnal fejtik ki hatásukat a pigmentfelhalmozódás ellen. A C-vitamin nem csak a festékképzés [oxidáció]?s folyamatának gátlása mellet a már kialakult pigmenteket is halványítja. A gyümölcssavak hámoldó hatásuknál fogva segítik elő a már pigmentált sejtek gyorsabb leválását, valamint a bazális sejtsorban keletkező új sejtekben megakadályozzák a festékfelhalmozódást. Az AHA savas (alfa-hidroxi sav tartalmú) vagy glikolsavas bőrfelszín-megújítók a felső hámrétegek kémiai hámlasztása útján halványítják a foltokat. Az otthoni használatra szánt kozmetikumoktól  hosszabb távon (3-6 hónap) rendszeres használat mellett várhatunk eredményt. 
 

Kozmetikai kezelések: mivel makacs problémáról van szó, legalább 5-6 alkalmas kezelés sorozat szükséges. A legkevésbé kellemetlen a bőrfelszín koptatása mikrodermabrázióval. A felszíni peeling AHA-, glikol-, szalicil- vagy triklórecetsavval (TCA) 10-30%-os töménységben a bőr fájdalmas hámlását idézi elő, hosszabb gyógyulási idővel, akárcsak az ázsiai mélyhámlasztás, melyhez a savak mellett gyógynövények speciális keverékét használják.

Kozmetológiai eljárások: [mezo-roller]?rel a bőr mélyebb rétegeibe juttatható az orvosi tisztaságú folt-halványító koktél, az optikai és a bipoláris rádiofrekvenciás energiát együtt alkalmazó ELOS vagy a három technológiát ötvöző Triniti kezelés a pigmentfolt halványítás mellett feszesítő, ráncsimító hatást is kifejt, a DPC pigmentfolt kezelés villanófényes technológián alapul. Mindegyik kezelés több-kevesebb fájdalommal jár és havi gyakorisággal többször meg kell ismételni a bőr állapotától függően. A hatóanyagos Dermamelan kezelés rendkívül látványos eredményt hoz, amennyiben a páciens akár 9 hónapon keresztül fegyelmezetten használja az aktív pakolásokat, és következetesen védekezik a nap sugarai ellen.

Bőrgyógyászati, plasztikai sebészeti beavatkozások: [villanófényes kezelés]? vagy lézeres eljárások közül választhatunk: frakcionált lézeres kezeléssel mikrosérülések keletkezenek a bőrön, melyek serkentik a bőrfelszín megújulását. A Mikrorejuvenáció infravörös hullámhosszúságú lézerrel történő hámlasztás, a Mikrolaser peel egy olyan lézeres hámlasztó eljárás, mely a bőr felső rétegeit nagyon precízen képes eltávolítani 3-7 nap gyógyulási idővel. A Fotorejuvenáció az IPL villanófény korszerűbb alternatívája, mely a pulzáló fény energiájával felmelegíti és célzottan megsemmisíti a felhalmozódó fölösleges melanint. Általában 2-5 kezelés, 2-4 hetes időközönként meghozza a kívánt eredményt.

 

Egyes folthalványítókat csak szakorvos írhat fel, és a drasztikusabb eljárásokat - mint amilyenek a lézeres beavatkozások - csak bőrgyógyász végezheti el. A folthalványító kezelések alatt erős fényvédőt (SPF 50) kell használni, majd a későbbiekben is minimum 15 faktorosat, hogy megmaradjon a kezelés hatása. 

 

  


Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár