Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

akné

 

Az [akné]? a hormonok, a faggyú és a baktériumok kölcsönhatásának következtében kialakuló [bőrprobléma]?, a [szőrtüsző]?-faggyúmirigy krónikus [gyulladás]?a, melyet pattanások, ciszták, néha tályogok jellemeznek. A faggyú az elhalt bőrsejtekkel együtt a faggyúmirigyből és a szőrtüszőből a pórusokon keresztül tör a bőrfelszínre. Ha a beszáradt faggyú, a levált hámsejtek és a baktériumok együtt töltik ki a szőrtüszőt, és elzárják a faggyú ürülésének útját a pórusokon át, akné jön létre. A [tág pórusok]? leggyakrabban az aknés bőr velejárói, de zsíros tendenciájú bőrön önmagukban is előfordulhatnak.


Mindennapi bőrápolás: Az aknéra hajlamos bőr ápolásánál kulcsfontosságú a bőr mélytisztítása valamint a faggyútermelés kordában tartása. Ehhez a faggyútermelést csökkentő mélytisztítók, agyagpakolások, bőrradírok, szalicil- vagy glikolsav tartalmú szérumok és krémek állnak rendelkezésünkre.

 

Kozmetikai kezelések: A Cosmelan Active aknekezelő program során nagy koncentrációjú hatóanyagokat juttatnak a bőrbe egy 3 órás [pakolás]?sal, majd pontosan be kell tartani az otthoni utánkövető bőrápolást. Szép eredményeket lehet elérni rendszeres Collagen-Beauty kezeléssel, AHA savas akne kezeléssel, ázsiai mélyhámlasztással. 

 

Kozmetológiai eljárások: Enyhe és a közepesen súlyos gyulladásos akné kezelésében hatékony a fényterápia kék és vörös fénnyel. Hetente 3 alkalommal 30 perces kezelés javasolt 10-12 héten keresztül. Az IPL villanófény csökkenti a faggyútermelést, elpusztítja a baktériumokat és fokozza a szervezet helyi immunreakcióját - 4-5 héten keresztül heti 1 alkalom szükséges. A rádiófrekvencia és a kékfény energiájának kombinációjára épülő ELOS technnológia pontosan és hatásosan pusztítja el az aknét okozó baktérium tenyészeteket. A rádiófrekvencia a bőrt felmelegítve nyit utat a baktériumokat megcélzó kékfény számára. A kezelés lassítja a bőr faggyútermelését is. A mezoterápia segítségével célzottan juttatják be a gyulladáscsökkentő, faggyúmirigy működést szabályozó anyagokat.


Bőrgyógyászati, plasztikai sebészeti beavatkozások: A leggyakrabban gyógyszeres kezelést javasolnak, de mielőtt belekezdenénk a kúrába, érdemes kipróbálni az ablatív frakcionált lézeres eljárást, amivel mikrosérülések keletkezenek a bőrön, melyek serkentik a bőrfelszín megújulását. 

 


A szócikkhez társított címkék:
akné , bőrprobléma , felnőttkori akné kezelése , gyulladás , tág pórusok
Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár