MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 174 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: antioxidáns
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-05-12 22:48:00
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

antioxidáns

 

 

Az antioxidáns olyan összetevő, amely segít semlegesíteni a [szabadgyök]öket. A kozmetikumokban leggyakrabban alkalmazott antioxidánsok az A-, a C- és az E-[vitamin]. A C-vitamin vagy aszkorbinsav, különösen az E vitaminnal karöltve kiváló szabadgyök-fogó hatású vegyület, ezáltal megvédi a bőrt a környezet károsító hatásai ellen, megakadályozza a [bőr] korai öregedését. Antioxidáns hatásúak továbbá a flavonoidok (pl. a vörös szőlőből kivont resveratrol), a telítetlen zsírsavak (pl. omega3), enzimek. 


Az antioxidáns olyan összetevő, amely segít semlegesíteni a [szabadgyök]öket. A kozmetikumokban leggyakrabban alkalmazott antioxidánsok az A-, a C- és az E-[vitamin]. A C-vitamin vagy aszkorbinsav, különösen az E vitaminnal karöltve kiváló szabadgyök-fogó hatású vegyület, ezáltal megvédi a bőrt a környezet károsító hatásai ellen, megakadályozza a [bőr] korai öregedését. Antioxidáns hatásúak továbbá a flavonoidok (pl. a vörös szőlőből kivont rezveratrol), a telítetlen zsírsavak (pl. omega3), enzimek. 


 
SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár

 


SZAKÉRTŐNK

Fodor-Kassai Mónika

Az Elle, a Nők Lapja és
a Rúzs és Más újságírója
másfél évtizedes
szépségipari tapasztalattal
és kozmetikai
képesítéssel.