Már 172 szócikk közül válogathatsz.

A Szépségpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes szépség tudástár. Legyél Te is a Szépségpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

A cellulit makacs bőrprobléma, általában a hason, combon, fenéken vagy felkaron jelentkezik hepehupás bőrfelszín formájában. Kialakulását számos tényező befolyásolja, így a komplex kezelés bizonyul a leghatékonyabbnak. Az egészséges táplálkozás és sok testmozgás mellett az otthoni kezlésben rendszeres masszírozással, anti-cellulit kozmetikumok használatával tehetünk a narancsbőr ellen. A masszázs javítja a vérellátást, serkenti az anyagcserét: luffa szivaccsal, szizálkesztyűvel vagy görgős masszírozóval rendszeresen megdolgozva a kritikus területeket feszesebbé, egyenletesebbé válik a bőr. Az anti-cellulit krémek hatóanyagai vérbőség fokozása, a zsírlerakódás blokkolása, az anyagcsere serkentése révén több irányból támadnak. Látványos javulás enyhe, kezdeti stádiumban lévő narancsbőrnél érhető el használatukkal.  
A kozmetikák számos kezelést kínálnak a probléma leküzdésére:
- A nyirokmasszázs kellemes és fájdalommentes: elősegíti a salakanyagok távozását, méregtelenít. Speciális változata a hullámmasszázs csizma. A kezelést heti 2-3 alkalommal egy hónapon át érdemes folytatni.
- Az anti-cellulit masszázs során fellazítják a bőr alatti kötőszövetet, amivel elősegítik a pangó folyadék távozását. Aromaolajokkal (fahéj, rozmaring, menta, babér) fokozható a hatás. Gyakran fájdalommal, kék foltokkal jár. Ha túl drasztikusan végzik, roncsolhatja a kötőszöveti rostokat! 
- A vákuummasszázs során az üvegharangban vagy a masszírozófejben létrejövő vákuum hatására a bőrfelszín alatti zsírsejtek burka szétpattan, tartalmukat így el tudják szállítani a nyiroknedvek. Ez a módszer fájdalmas lehet és arra hajlamosaknál kék foltokat okoz.
Érfal-gyengeség, visszér hajlam esetén sem az anti-cellulit masszázs sem a vákuum nem ajánlott!
- A vákuumalagút (vacu-styler) és a vákuumbicikli (hypoxi tréner) jóval kíméletesebb alternatívája a fentieknek. Minimum 10-12 alkalom szükséges változás eléréséhez.
- Az elektroterápia alkalmával az érintett területekre felhelyezett elektródák váltakozó elektromos impulzusokkal tornáztatják az izmokat. Csak hosszadalmas kezeléssel lehet látványos javulást elérni.
 - A kozmetikákban használatos [pakolás]?ok (pl. tengeri alga) hatóanyagainak jobb felszívódása érdekében alkalmazzák a tekercselést, amit gyakran hőterápiával kombinálnak. 
- A hőmandzsetta vagy szaunaöv alatt a problémás testtájak anyagcseréje két-háromszorosára nő. Így a salakanyagokat és fölösleges vizet kiizzadjuk, a maradék a nyirokkeringéssel távozik. 
- Az infraszauna hasonló elven hat – nemcsak a fogyást segíti elő, de a bőr egyenletesebbé, feszesebbé válik rendszeres használatától. 
- A cellulipolízis már komolyabb beavatkozás: plasztikai sebész vagy bőrgyógyász végzi. A bőr alá vezetnek két 15 centiméteres vékony tűt, melyeken keresztül gyengeárammal ingerelik a zsírszövetet. Hatására a zsírsejtek összezsugorodnak. 6-12 kezelés ajánlott.  

 


Patikapédia Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Mammutmail Vinopédia
orvosi tudástár marketing-média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga tudástár

nagy fájlok küldéséhez

borászati tudástár